Manja slova Veća slova RSSVijesti

15.10.2019.

S A O P Š T E NJ E Z A J A V N O S T

Dana 11.10.2019. godine prilikom redovne podjele obroka (doručka) zatvorenicima u Upravi za izvršenje krivčnih sankcija u organizacionoj jedinici Kazneno-popravni dom Podgorica zatvorenik M. V. iznenada je otvorenom šakom zadao udarac službenici UIKS-a u predjelu glave.

18.09.2019.

Obavještenje za javnost

Memorandum o razumijevanju između Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i Njemačke nevladine organizacije „Help-Hilfe zur Selbsthlfe“, realizovana je još jedna projektna komponenta navedena u Memorandumu.

03.09.2019.

S A O P Š T E NJ E Z A J A V N O S T

Dana 02.09.2019. godine oko 11,30 časova pritvorenik M. V. koji je smješten u Istražni zatvor Podogorica, organizacionoj jedinici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, u pratnji službenika UIKS-a bio je odveden na ljekarski pregled u Klinički centar Crne Gore, kada je izvršio pokušaj bjekstva.

29.07.2019.

Saopštenje za javnost

Dana 29.07.2019. godine na Glavnoj prijavnici Uprave za izvršenje krivčnih sankcija prilikom kontrole klima uređaja koja je bila namijenjena zatvoreniku M. Đ. koji je smješten u Kazneno-popravnom domu Podogirca, u isoj pronađeno je i oduzeto 17 mobilnih telefona.

24.07.2019.

JAVNI POZIV

Vlada Crne Gore je na sjednici od 11. jula 2019. godine, na osnovu člana 33 stav 3 Zakona o zaradama u javnom sektoru, donijela Odluku o otpremnini u slučaju sporazumnog prestanka radnog odnosa zaposlenih u javnom sektoru.

19.07.2019.

Saopštenje za javnost

Dana 19.07.2019. godine oko 14 i 50 časova pritvorenik A. A. koji je smješten u Upravi za izvršenjenje krivičnih sankcija u Istražni zatvor Podgorica izvršio je pokušaj bjekstva iz zatvora, za vrijeme boravka na otvorenom prostoru, tj. korišnjenja prava na šetnju u ovoj organizacionoj jedinici.

25.06.2019.

Obavještenje

Službeniku Aleksandru Roganoviću, u postupku donošenja rješenja o prestanku radnog odnosa, za privremnog zastupnika postavlja se Nikola Samardžić, advokat iz Podgorice, Trg nezavisnosti br.13. Službeniku Filipu Roganoviću, u postupku donošenja rješenja o prestanku radnog odnosa, za privremnog zastupnika postavlja se Nikola Samardžić, advokat iz Podgorice, Trg nezavisnosti br.13.

27.05.2019.

Saopštenje za javnost

Centar za građansko obrazovanje (CGO) donirao je dvije stotine prikupljenih knjiga za obogaćenje sadržaja biblioteke Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS),kako bi doprinijeli poboljšanju kvaliteta života lica koja se nalaze na odsluženju kazne zatvora, odnosno da i u tim uslovima imaju mogućnosti da stiču neka nova znanja i da sadržajnije provode vrijeme.

24.04.2019.

Saopštenje za javnost

cilju nastavka kontinuirane dosadašnje saradnje Ministarstva pravde Crne Gore i Ministarstva pravde Savezne Republike Njemačke, a posebno Ministarstva pravde Pokrajine Bavarske, koje se ogleda u bilateralnim susretima na najvišem nivou ministara pravde, uspostavljena je Crnogorsko-bavarska inicijativa, u okviru koje je i organizovana obuka na teme: · Menadžment zatvorskog sistema (uopšteno), · Mehanizmi čuvanja i zaštite, · Mehanizmi za poboljšanje tretmana, · Mehanizmi efikasne kontrole unutar i spolja.